Top Ad unit 728 × 90

Terbaru

recent

Lim Guan Eng Melagakan Dr. Fathul Bari Dengan Kaum Cina


Menerusi ruangan mikro Twitternya, Ustaz Fathul Bari yang juga Ahli Exco Pemuda UMNO menegur gaya bahasa Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng yang seolah-olah ingin melaga-lagakannya dengan kaum Cina.

Lim didakwa melakukan tindakan demikian dalam kenyataan balasnya terhadap Fathul apabila Fathul bertanyakannya tentang khabar angin bahawa restoran nasi kandar Line Clear bakal ditutup.Lim yang juga Setiausaha Agung DAP kemudiannya membalas tweet tersebut dengan berkata, Fathul menfitnahnya dengan tuduhan tersebut kerana dia merupakan seorang Cina.Lantas, Fathul Bari membalas tweet tersebut dengan berkata bahawa kenyataan Lim seolah-olah ingin melaga-lagakan beliau dengan masyarakat Cina.

Tulis Fathul, “Saya tiada masalah dengan bangsa Cina. Kawan-kawan saya ramai Cina. Kami saling hormat-menghormati. YAB jangan lagakan saya dengan bangsa Cina.”Dalam pada itu, menerusi ruangan sosial sama, Fathul turut berkata, restoran tersebut dikhabarkan bakal ditutup pada 1 Januari 2015 setelah telah beroperasi selama 65 tahun. – MYNEWSHUB.CC


Share terus ke facebook dan twitter anda menerusi networkblog http://www.networkedblogs.com/syndication/?bid=1438683

Like | Follow | Subscribe

Facebook (Please Like)
Twitter (Please Follow)
Youtube (Please Subscribe)
Google+ (Please Follow)
Instagram (Please Follow)
Feed Burner (Please Subscribe)
Lim Guan Eng Melagakan Dr. Fathul Bari Dengan Kaum Cina Reviewed by Unknown on 9:30 AM Rating: 5

2 comments:

 1. Salam drfathulbari,

  1. Kita bukan tidak kenal cara dan sikap guan eng. Beliau bijak memanipulasi keadaan. Kemudian mencari kambing hitam. Beliau tidak akan mengaku " berak tengah jalan" di mana ramai saksikan.

  2. Kini isu nasi kandar line clear pula. Kita kena kaji apa yang hendak di pulas nya. Maaf kata, ini " gangster style" menarik line clear melutut kepada mereka. Kerajaan BN tidak pernah melakukan permusuhan seperti guan eng, cara dominan kiasu dan tokong kepada kaum cina.

  3. Tidak guna bertelagah dengan beliau. Cara terbaik, dari kedudukan drfathulbari bersama Umno P.Pinang dan sokongan lain mesti berdepan dan perlu lebih tindakan agresif dan berani (berhemah) mengimbangi cara beliau yang di lihat lebih melibatkan keuntungan parti politik nya.

  Tidakkah drfatulbari lebih bijak dari beliau ? Juarai lah isu-isu dengan kesesuaian hadis (Nabi Muhammad SAW) menyaingi kafirun. Dakwah cara ini lebih berkesan. Yakin lah.

  Demi kesejahteraan semua...

  ReplyDelete
 2. Kenapa kita biarkan si cina babi komunis bangsat ni berbuat dan bercakap sesuka hatinya.INI Negara dan negeri milik kita bukan milik kaum penceroboh dan pendatang.

  ReplyDelete

All Rights Reserved by Dr. Fathul Bari © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Abu Aqif Studio

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.